04-19-2017, 08:33 PM

Sizde de sevmediğiniz uzak akrabaya akşam gezmesine götürülmüş gibi bir his var mıydı? Koltuklar rahatsız, önünüze getirilen çay tatsız; ortam deseniz, soğuk mu soğuk! Neyse ki misafirlik kısa sürdü; konforlu koltuklarımıza, dumanı üzerinde tüten leziz çaylarımıza kavuştuk. Yeni bölümü beklerken duyduğum heyecanın bile arttığını hissettim.
Bildiğim bir şey var; Hayat Şarkısı, doğduğu günde veda etmeyi sonuna kadar hak ediyordu. Vedamızı bir Salı akşamında edeceğiz. Gözümüzden akan yaşlara, tebessüm eşlik edecek…
Bölümü çeşitli duygu durumlarına girerek izlesem de fragmanı gördüğüm an, hissettiğim her şeyi kenara ittim. Dondum kaldım, iki damla da yaş akıttım. İlk defa gelecek haftaya ışınlanmak istiyorum, oysa ki ben bir hafta boyunca sindire sindire bölümü düşlerdim. Kolay değil, tam 50 hafta bekledik. Nihayet Hülya, Bahar’ına kavuşuyor. Hissettiklerimi kelimelere dökmek zor…
İnanıyorum, Bahar’ın gelişiyle Cevher ailesinin üzerindeki kara bulutlar da dağılacak. Bahar gelecek, huzur bulutları gezinecek ailenin üzerinde.

İpekcim doğru yoldasın, devam!
İnsan düşünmeden bir işe girmemeli. Kötülük yapmayı planlıyorsa da o yola çıktığı kişileri iyi seçmeli. Hazer’in, Cevher Ailesi’yle uğraşmak için girdiği çaba çok yakında kendi elinde patlayacak. Tabii ki ben bundan memnunum ama insan biraz zeki düşmanlar görmek istiyor. Hazer’se bende tam bir etkisiz eleman hissi yaratıyor. Kendisi bir Torunbaş olmasa, yani elinde gücü olmasa ateş olacak ve cürmüm kadar yer yakacak. Bölüm boyunca yaptıklarıyla zerre heyecanlandırmadı beni. Torunbaş tarafında beni en çok heyecanlandıran İpek. Çünkü İpek, Eltispor’a doğru adım adım yaklaşıyor. Artık Hülya ve Zeynep’le beraber planlar yaptığını da görsek hiç fena olmaz. Yakışır İpek’e.

Finalde Mahİp tatile falan mı çıksa.
Kalbi kırıldığı için Mahir’i yolun ortasında bırakıp, aşkı elinin tersiyle itmeden ders verircesine hareket etmesine bayılıyorum. Mahir’e vazgeçilmez olmadığını aşılarken, sevgiye olan ihtiyacını da vurguluyor. Ve Mahir ne zaman doğruları söyleyerek onu kırsa, iyi bir şey yapıyor İpek.

Non saçenzo şukruuuyeee :D
Mahir ve Hülya’nın planlarının gizli saklı halini çok severdim, görüyorum ki açık açık kurdukları, hatta başkalarını dahil ettikleri planlar da ayrı keyif taşıyor. Hülya-Mahir hareketini yapmalarından tutun da kamuflaja kadar şahane bir plan sekansı izledik. Saçma bir dil uydurup birbiriyle anlaşabilen Hülya ve Mahir’e ba-yıl-dım!

Püre yap Hülya, bebeler de yer.
Kahkahalarla izleyip de kendimden geçtiğim bir diğer sahne de Bayram Bey ve Hülya’nın yaprak sarması sahnesiydi ki; her şey bir yana, sardığı yaprağı serçe parmağıyla kontrol eden Bayram Bey bir yana.
Koca bölüme bedel olacak kadar çok güldüm bu iki sahnede. Geri kalan her şey ise hüzün…
Bayram Bey'in Süheyla Hanım'ın hasta olmamasını öğrenmesi, sonrasında gayet kendine has tepkisi yine tek bir kapıya çıkıyor. Bayram Cevher'in kayıp kızı Hülya, tıpkı kendisi gibi. Her ne kadar terslense de Hülya'nın yapılabilecek en mantıklı şeyi yaptığının farkında Bayram Bey de. Fakat meseleye Hatice Hala da karıştı, o yüzden bu durum burada kapanmayacaktır.

Yıldızlar diyorum Bayram Bey, çok parlaklar.
Açıkçası Cevher madenlerinin kapanmasını, şirketin zora düşmesini falan umursamıyorum. Tüm bunlar bir araç; biliyoruz ki gerçekler ortaya çıkacak ve o madenler yeniden açılacak. Fakat bu araç, Kerim’i hayallerinden kopardı yine. İçim acıyor yahu!

Atarına sağlık Kerim Cevhercim!
Kerim Cevher, hassas noktam. Hayallerine sıkı sıkı sarıldığım, hüzünlendikçe kalbimin ağrıdığı… Yine uğraşıp didinip elde ettiği her şey tepetaklak oldu. Fakat güçlendi Kerim. Almanya’da okuldan atıldıktan sonra derbeder olan Kerim, hayal kırıklıklarını içine attı. Oğluyla oynamaya devam etti, ailesi dara düşmesin diye biriktirdiği parayı çıkarıp orta yere koymayı teklif etti; sabahladı babası ve abisiyle beraber.
Bu muazzam değişimin birçok nedeni var. Fakat en büyük nedeni Hülya. Zamanında arkasından iş çeviren Hülya, arayıp koştu gerçekleri ortaya çıkarmaya. Kırıldılar, gerildiler belki ama aralarındaki bağın asla kopmayacağını bir kez daha gösterdiler. Rutin bir hayatın içindeler şimdi ama tüm bu rutinlik onların arasındaki bağın düğümleri aslında.
yazan:Merve Yıldırım
kaynak: ranini.tv