db_mysqli.php:fetch_array: 10tr:gonderilen parametre mysqli_result olmasi gerekirken False.
tikirdat:(showthread.php:1135:build_postbit)->(functions_post.php:911:run_hooks)->(class_plugins.php:142:thankyoulike_postbit)->(thankyoulike.php:2190:fetch_array)->

Table 'forums164.tikirdat_g33k_thankyoulike_thankyoulike' doesn't exist

Yerli dizinin Jane Austen ile imtihanı Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(531) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.20 (Linux)
(showthread.php:1135:build_postbit)->(functions_post.php:531:eval)->(functions_post.php(531) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:153:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Dünyanın en yoksuI insanı, paradan başka hiçbir şeyi olmayandır." Arthur Schopenhauer

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yerli dizinin Jane Austen ile imtihanı
d2d82a23-340e-43e5-b6fb-c540125ed78c.jpg
You’ve Got Mail filmini izlediğim günden beri (ki itiraf etmek istemeyeceğim kadar eski bir tarih) Jane Austen’ın Aşk ve Gurur kitabı benim için çok kıymetlidir. Jane Austen’ın tüm kitapları kıymetlidir de, bunun yeri ayrıdır. Orijinal ismi Pride and Prejudice olan kitabın neden Aşk ve Gurur diye çevrildiğini hiçbir zaman tam olarak anlayamasam da (Gurur ve Önyargı diye basımları da vardır gerçi) bu isimle başucu kitabım olmuştur yıllardır.

aedfd3ff-30f3-4713-b1d4-78aa7ff66c44.jpg
Mr.Darcy sonsuz kalp ben

Bu kitaptan uyarlanan, hatta bir yerlerinde bu kitaba referans veren ne kadar film varsa izlemeye çalışırım, bu açıdan favorim Jane Austen Book Club’dır, en sevdiğim Mr.Darcy benzeri ise The Diary of Bridget Jones’ta (ki kendisi aynı zamanda BBC yapımı bir Pride and Prejudice’te oynamıştır). 2005 yapımı Pride and Prejudice filmi ise Keira Knightley’e de olan tüm hayranlığımla en sevdiğimdir.

Yıllarımı Aşk ve Gurur sevgisiyle geçirmiş biri olarak Show TV’de yayınlanacak Aşk ve Gurur’un fragmanını ilk gördüğümde isim benzerliği deyip geçmek üzereydim ki fragmanın sonunda ‘Jane Austen’ın eserinden uyarlanan’ yazısını görüp dev bir şok yaşadım. Aslında gayet şahane bir kadro (bir kere Mert Fırat ve Ahmet Rıfat Şungar var ki bir diziyi izlemem için yeterli sebepler) ve akıcı fragmanlar vardı karşımda ancak mevzunun aklıma yatmasına yetmedi bir türlü zira Pride and Prejudice dünya üstündeki en İngiliz kitaplardan birisidir, okuduğunuz her satırda sonsuz yeşil çayırlar ve kabarık etekler giyip arkadan iple sıkan eldivenli kadınlarla aşırı şık erkekler hayal edersiniz. 

Üstelik Jane Austen’ın anadilini kullanma şekli başlı başına bir mucize ve İngilizler’e özgü o bazen çok tuhaf, bazen çok itici ve bir kere severseniz başka hiçbir yerde aynı tadı bulamayacağınız mizah anlayışının çok temel taşlarındandır. Kitaptan dizi uyarlamanın kelime kelime aynısını yapmak demek olmadığını biliyorum elbette ama Aşk ve Gurur’dan bunu çıkarttığınız zaman geriye kalan şeyin çok eksik ya da en azından çok alakasız bir şey olacağından endişeliyim. Benim için o kadar kıymetli bir kitap ki bunun böyle olmadığını kendi gözlerimle görüp içimi rahatlatmak için dizinin ilk bölümünü koşarak izleyeceğim. Kitap dizi ekibine emanet, umarım ona bir oda verirler. İyi seyirler. 

kaynak: ranini.tv
82688081_3749748_4241322423441.gif
Ara
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping