02-14-2017, 07:22 PM

Ne çok kanal var ve de ne çok dizi. Biri bitiyor diğeri başlıyor. Hatta her şey normal seyrinde akarken, bir sürü dizi hazırlığını yapıp birileri bitsin de ben onun yerine kurulayım diye pusuda bekliyor. Tüketim çağının tek dişe bile ihtiyaç duymadan direkt mideye indirdiği televizyon canavarı. Geride ise oldu bittiye gelen, sonucu kabullenmeye çalışan emekçileri ve onu bu kadar seven, ona bu kadar bağlanan biz kalbi kırık izleyicileri. Bu, bu kadar kolay olmamalı? Benimki de laf, sanki bize soran mı oldu? Sorsalar da bizi dinleyen mi vardı? Matmazel’e dert yanan Beşir bile bizi görseydi Nihan’ı bırakır bize yanardı.
“Ben zaten oldum olası vedaları sevmem.” der bazıları, iyi de kim sever? Ayrılıklar kimi mutlu eder? Yarım kalan şeylere kim kolayca eyvallah der? Mesela ben, final bölümünü izlerken de, bölüm yorumumu yazarken de dizinin bitti gerçeğine çok odaklanamadım. Hani görürsün ama kabul edemediğin için görmezden gelirsin ya ben de işte bildiğim bir şeyi bilmezden geldim. E geldim de ne oldu? Ne olacak cuma gecesi kocaman bir boşlukla öylece kalakaldım.
Eve koşarak gelirdim her hafta. Ama kaç haftadır bende böyle bir motivasyon yerine hep alıştığın, birlikte zaman geçirmeyi sevdiğin arkadaşının bir daha gelmeyeceğini anlamanın hüsranı vardı. Ben ki gerek öğrencilik hayatımda gerek iş hayatımda en sevdiğim gündür cuma. En sevdiğim diziler yine cuma günleri oynayan diziler olmuştur. Ama bu olay bana bi’ fazla geldi ve ben artık bu geceye başka bir dizi koymak istemiyorum. İşin garibi eskisi kadar dizi de izleyemiyorum. Kiralık Aşk’ın ben de bıraktığı tadı zaten başka birinde de bulamıyorum. Bulabileceğimi sanmakla da galiba çok büyük yanılıyorum. Ama bir şey var ki onu büyük harflerle yazıyorum… ÖZLEM… Evet, her Kiralıkçı gibi ben de dizimi deliler gibi özlüyorum.
Bağlanmak iyi değildir bilirim. Ama bağlanmak bir akıl işi değil kalp işidir, onu da bilirim. Kalbin hüküm verdiğine de söz zor geçer, onu çok daha iyi bilirim. Bu diziyi sevenlerin böyle kalpten sevdikleri, tüm eksiklere rağmen yine de aynı aşkla devam ettiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Tabii ki normal olduğumuz söylenemez ki Sinan’la Defne arasında mekik dokuyan Aytekin’e “Bunların hepsi deli.” diyerek güvenlikçiler aracılığıyla Meriç Acemi de ilan etti bizi herkese. Deliyiz evet, ama yarım kalmış olmanın hüsranıyla çok da kırgınız.
Ben bu yüzden Meriç Acemi’nin bizi aydınlatmasını istiyorum. Bir seminer yapsın ki daha önce yapmıştı biliyorum. Şimdi daha fazlasını konuşacağımız bir seminer yapsın gidelim, tartışalım diyorum. Çünkü bize verdiği mesajların kimini aldık, kimini belki yanlış aldık, kimini belki de hiç alamadık. Kiralık Aşk evreninde kimi zaman yükseldik kimi zaman da çakıldık. Kimi zaman şahane anlar yaşadık kimi zaman anlamsız anların içinde kaybolduk. Bu yüzden iliklerimize kadar hissettiğimiz bu büyülü masalın, yarım kalanlarını ve arada geçen kopuklukları bize bu projenin gerçek sahibi aktarsın çok istiyorum. Amacım suçluyu bulmak falan değil. Olan oldu zaten, ismi de lazım değil. Bu bir ekip işi, zincir bir yerde kopmuş olabilir. Sonuçta dizi tahmin edilmeyen bir başarı elde etti ve herkes hazırlıksız yakalandı. Baştan beri bazı şeylerin önüne geçilemedi ya da geçilmek istenmedi. Kısacası bu güzel dizi amatör bir yönetimin kurbanı oldu. Bunu hepimiz zaten biliyoruz. Ben bu kadar gönül vererek izlediğimiz senaryonun, bizim kafamızda oturması için buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Yoksa ne kadar hayal kırıklığı içinde olursam olayım böyle bir güzelliğe denk geldiğim için, kendi adıma çok ama çok mutluyum. Meriç Acemi’ye, Elçin Sangu’ya, Barış Arduç’a ve diğer tüm emeği geçenlere ayrı ayrı yaşattıkları her an için sonsuz teşekkürler ediyorum.
Harika bir macera yaşadık hep birlikte. Güzel dostluklar kurduk, olduk sıcacık bir aile. Zamansız bitti ama geriye kalanlar şahane. Neler mi? Döne döne izleyeceğimiz eski bölümler, kafamızda bizi mutlu eden o tatlı anlar, dilimize yer etmiş o güzel replikler, ara ara yazacağımız ve yazılanları okuyacağımız bu yazılar ve de eskimeyecek bir şarkının içinde yaşamaya devam edecek olan cefakârlıkta da vefakârlıkta da zirve yapmış biz Kiralıkçılar…
kaynak: ranini.tv