02-08-2017, 08:56 PM

“Sen Cevher sihirli halısında büyüdün…” dedi Hülya… “Ben bugüne, itile kakıla, düşe kalka, karşıma çıkan her türlü belayla boğuşarak geldim.” demişti hemen öncesinde. Farklılıklarını, Kerim’in eksikliklerini, kendinin nedenlerini birer birer saydı. Rüyalarından bahsetti, şaşkınlıklarından, isteklerinden bir de. Yanında kaya gibi duracak birini istiyordu sadece, kafası karışık ne istediğini bilmeyen birini değil.

Dimdik duruşuna hayranım Hülya!
Kerim’in hayatı boyunca duyabileceği en acı sözleri, ona olan aşkını zerre sakınmadan söyledi. Sevdi, aşkla baktı, dokundu ama kırgınlığını da asla saklamadı. Kaya gibi dik durdu ama yüreğinin her bir zerresinde de Kerim’in aşkını diri tuttu.

"İndim bulutların üstünden, tamam üstüme gelme."Kerim Cevher
Sevdiğin kadın, seni delicesine seven kadın, gözünün içine baka baka bunları söylüyor. Kalbi iki kez acır insanın… Kerim’inki de acımadı mı? Acıdı elbet. Hülya’nın saçlarını kokladığını hayal ederek şampuanını kokladı, aynadaki görüntüsüyle kavga etti, sonra bir gün Hülya’nın mutfağında beliriverdi.

Bundan sonra yazılara "Maşallah!"demeden girmiyoruz.^_^
Derken bir sabah şoförü oldu, kızlarına koştular; Düğmecik eve döndü, bebeklerine aynı mutlu gözlerle baktılar. Dokunmak istedi sevdiği kadına, değişmesi gerektiğini biliyordu, değişmek için çaba da harcadı ama sonra bir an her şey tepetaklak oldu.
Kerim Cevher, “Ben kıskanç bir adam değilim.” derken kendini hala Almanya’da sanıyordu; hala aşkı tatmayan bir adam olduğunu düşünüyordu. Ama öyle değildi işte. Yeryüzündeki her şeyden kıskanacak kadar çok sevdiği bir kadın vardı hayatında ama o sevmeyi kırmakla bir tutuyordu.

Kıskanç Kerim, aşırı güzel Hülya
Kerim’in aşkından zerre şüphem yok. Hülya ve Kerim’in elbet mutlu bir yuva kuracaklarından da. Romantik komedilerle pek işi olmayan, esas çiftimizin salt mutlu hallerine odaklanmaktan zerre keyif almayan bir dramasever olarak hikayemizin birtakım dolambaçlı yollara girmesi gerektiğinin de farkındayım. Ee nihayetinde hikaye biterse dizi biter, hikaye durmadan aksın ki doya doya dinleyelim şarkımızı değil mi? O yüzden Kerim’e söylenmek yerine keyif almaya bakıyorum. Ve bu yolculukta da Mahinur Ergun ve ekibine güveniyorum. Zira Hayat Şarkısı’nda hiçbir detay kıyıda köşede kalmaz ve hayat sadece gözyaşıyla geçmez…
Peki şimdilik ‘ideal erkek’ gibi görünen Hazer Bey’in bu dolambaçlı yolda işi ne?
Haftalar önce Melek ve Hüseyin ilişkisini bir aşk üçgenine çevirmek için hikayemize dahil olan Kemal, fazla güçsüz bir karakter olduğu için hikayede tutunamamış, kurulmak istenen aşk üçgeni kurulamadan kendisiyle vedalaşmıştık. Öte yandan Melisa, hikayemize girdiğinden beri Hülya ve Kerim’in arasını bozar mı diye hop oturup hop kalkmıştık. Çünkü Melisa, güçlü, ayakları yere sağlam basan ve kendi içinde tutarlı bir karakterdi. Kerim ve Hülya’dan bağımsız baktığımızda da Melisa’yı sevsek de sevmesek de ona inandık. Ve bu gücünü de arkasına alarak uzun bir dönem hikayemizde yer aldı ve vedalaştığımız ana kadar da HülKer arasında bir tehdit olmaya devam etti. Kaldı ki hala Melisa geri döner mi diye düşünüyorsam bu yaratılan karakterin gücündendir.
Önümüzde sonradan hikayeye dahil olan karakterlere iki örnek var. Senaryo birtakım formüller barındırıyorsa ve Mahinur Ergun gibi deneyimli ve kalemi kuvvetli bir senaristin düşlediklerini izliyorsak Hazer’in güçsüz bir karakter olarak resmedilmesinin imkanı yok. Zengin, yakışıklı, ince düşünceli, şiir okuyan, bilgili bir karakter tam da hikayemizin ihtiyacı olan karakterdi. Zira Hazer, Melisa gibi güçlü değil de Kemal gibi zayıf bir karakter olsa alarmlar hiçbir şekilde çalmazdı. Şu anda Hazer hem HülKer için, hem de Cevherler için tehlikeli konumda. Çünkü güçlü.

Kerim düştükçe onu ayağa kaldıranın Hüseyin olması, Hüseyin'in kendi çekirdek ailesine derman olamazken kardeşinin her derdine koşması hem bir tezat hem de naif bir detay.
Hazer’i güçlü bir karakter olarak resmetmek için rakibinin zaaflarını vurgulamak da benim kafama yatıyor. Çünkü kıyas, bu durumun da en mantıklı yollarından biridir. Basit ve anlaşılır. Kerim’in başrol, HülKer’inse Hayat Şarkısı’nın dinamiklerinden biri olmasına rağmen Hazer ‘mükemmel’ olarak resmedildikçe Kerim’in hata üzerine hata yapmasına gelirsek eğer… Hangi karakter tanıştığımızda mükemmeldi ki?
Yazıyı yazan: Merve Yıldırım
kaynak: ranini.tv